تانتالم

تانتالم چیست؟

تانتالم فلزی براق و نقره ای است که وقتی خالص باشد نرم است. در دماهای کمتر از ۱۵۰ درجه سانتیگراد تقریباً در برابر حملات شیمیایی مصون است. 

برنامه های کاربردی 

تانتالم در چهار زمینه کاربرد دارد:

  • کاربردهایی در دمای بالا، مانند موتورهای هواپیما، دستگاه های الکتریکی مانند خازن ها؛ ایمپلنت های سیرورژیکال و کار با مواد شیمیایی خورنده. به ندرت به عنوان یک عامل آلیاژی استفاده می شود زیرا تمایل به شکننده شدن فلزات دارد. تانتالم در برابر خوردگی مقاوم است و تقریباً در برابر حملات شیمیایی غیرقابل نفوذ است، به همین دلیل در صنایع شیمیایی استفاده شده است، به عنوان مثال، برای مبدل حرارتی در دیگ های بخار که اسیدهای قوی بخار می شوند. 

تانتالم در محیط زیست 

از آنجایی که اکسید تانتالم بسیار نامحلول است، تقریباً هیچ تانتالمی در آب های طبیعی یافت نمی شود. تلاش های کمی برای اندازه گیری سطح آن در خاک انجام شده است که محدوده ای از ۰.۱ تا ۳ ppm را نشان می دهد. فقط مقادیر اندکی تانتالم توسط گیاهان مصرف می شود: مقدار آن در پوشش گیاهی به ندرت از ۵ppb بیشتر می شود. 

سنگ معدن اصلی تانتالم تانتالیت است که حاوی آهن، منگنز و نیوبیم و سامارسکیت است که حاوی هفت فلز است. سنگ معدن دیگری که حاوی تانتالم و نیوبیم است، پیروکلر است. مناطق اصلی معدن عبارتند از: تایلند، استرالیا، کنگو، برزیل، پرتغال و کانادا. تقاضای تانتالیوم حدود ۲۳۰۰ تن در سال است. هیچ ارزیابی از کل ذخایر فلز قابل استخراج به طور قابل اعتماد محاسبه نشده است. 

اثرات تانتالم بر سلامتی 

ممکن است از طریق استنشاق، بلع یا جذب پوستی مضر باشد. باعث تحریک چشم و پوست می شود. این ماده برای غشاهای مخاطی و دستگاه تنفسی فوقانی تحریک کننده است. 

هیچ گزارشی مبنی بر اثرات نامطلوب بهداشتی در کارگران در معرض صنعتی وجود ندارد. دوزهای هنگفت تانتالم که از راه داخل تراشه به موش ها داده می شود ضایعات دستگاه تنفسی ایجاد کرده است. در تماس با بافت، تانتالم فلزی بی اثر است. 

اثرات زیست محیطی تانتالم 

 مواد نباید بدون مجوزهای مناسب دولتی به محیط زیست رها شوند. 

جداسازی رواناب اکسید تانتالیوم برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست لازم است. 
 

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *