تحقیقات جدید نشان می دهد نور خورشید می تواند پلی استایرن را خیلی سریع تر از آنچه تصور می شود، تجزیه کند.

به گفته برخی آژانس های دولتی بین المللی، پلی استایرن برای هزاران سال در محیط زیست باقی می ماند. این تخمین بر اساس زمان مورد نیاز میکروب ها برای تجزیه پلاستیک است. اما اکنون محققان با این یافته‌ها که نور خورشید می‌تواند پلی استایرن را در مقیاس زمانی بسیار کوتاه‌تری، از دهه‌ها تا قرن‌ها، تجزیه کند، این فرض رایج را به چالش کشیده‌اند. آنها نتایج خود را در Environmental Science & Technology Letters گزارش می دهند.

پلی استایرن که در بسیاری از محصولات مصرفی و صنعتی مانند ظروف مواد غذایی، بسته بندی های محافظ و مصالح ساختمانی استفاده می شود، به طور گسترده ای محیط را آلوده می کند. میکروب های معمولی نمی توانند پلیمر را به دلیل ستون فقرات معطر آن تجزیه کنند و دانشمندان تخمین می زنند که این پلیمر برای ده ها هزار سال باقی می ماند. کالین وارد[ Collin Ward ] و همکارانش در موسسه اقیانوس شناسی Woods Hole به این فکر افتادند که آیا نور خورشید جذب شده توسط پلی استایرن می تواند آن را به دی اکسید کربن تبدیل کند و کربن آلی را در زمان بسیار کوتاه تری حل کند.

برای کشف این موضوع، محققان پنج نمونه پلی استایرن تجاری موجود را در آب قرار دادند و سپس آنها را در معرض نور خورشید شبیه سازی شده قرار دادند که سه برابر، روشن تر از نور خورشید در خط استوا بود. محققان دریافتند که نور خورشید شبیه سازی شده تا حدی هر پنج نمونه را به کربن آلی محلول اکسید می کند. آنها محاسبه کردند که برای عرض های جغرافیایی 0 تا 50 درجه شمالی (از خط استوا تا حدود مرز جنوبی کانادا) این فرآیند چندین دهه طول می کشد. آنها تخمین می زنند که اکسیداسیون کامل پلی استایرن به دی اکسید کربن توسط نور خورشید به قرن ها زمان نیاز دارد. به گفته محققان، نمونه‌های پلی استایرن با سرعت‌های متفاوتی بسته به مواد افزودنی موجود در آنها تجزیه می‌شوند، که در آینده می‌توان برای کنترل طول عمر پلاستیک‌ها دستکاری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *