خواص فایبرگلاس

  • پایداری ابعادی

فایبرگلاس از نظر ابعادی، ماده‌ای مقاوم است. سودمند‌ترین بخش این ماده، این است که بعد از قرار گرفتن در حرارت بسیار کم یا بسیار زیاد، منقبض یا منبسط نمی‌شود.

  • مقاومت در برابر رطوبت

وقتی درون آب قرار بگیرد، رطوبت را جذب نمی‌کند یا از نظر فیزیکی و شیمیایی، تغییر نمی‌کند. خصوصیات آن تحت هر شرایط مشخصی تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.

  • مقاومت بالا

قدرت نسبی بالای فایبرگلاس، آن را در کاربرد‌هایی که کمترین وزن و بالاترین قدرت، مواردی ضروری هستند، ماده برتری می‌کند.

  • مقاومت در برابر آتش

فایبرگلاس، ماده‌ای معدنی است. ماده‌ای که نه می‌سوزد و نه از سوختن حمایت می‌کند. حاوی تقریباً ۲۵ درصد از قدرت اولیه خود در دمای ۱۰۰۰ درجه فارنهایت( ۵۴۰ درجه سانتی گراد) است.

  • مقاومت شیمیایی

بیشتر مواد شیمیایی، تأثیر کم یا هیچ تأثیری بر فایبرگلاس ندارند اما فایبرگلاس تحت تأثیر هیدروفلوریک اسید، فسفوریک اسید داغ، و مواد آلکالین قوی قرار می‌گیرد. به طور طبیعی، کپک نمی‌زند یا فاسد نمی‌شود.

  • خواص مکانیکی

مشخص شده است که فایبرگلاس، ماده‌ای بسیار خوب در کاربرد عایق‌کاری الکتریکی است. ترکیب خواصی مثل قدرت بالا، جذب رطوبت پایین، مقاومت در برابر گرما، و ثابت دی الکتریک پایین، آن را ماده ایده‌آلی برای تخته مدار چاپی و لعاب عایق می‌کند.

  • رسانایی حرارتی

ترکیب خواصی مثل تأثیر کم انبساط حرارتی و رسانایی حرارتی، فایبرگلاس را از نظر ابعادی، ماده با‌دوامی می‌کند که در مقایسه با الیاف‌های آلی و پنبه‌های نسوز، به سرعت از هم می‌پاشد.

  • سازش‌پذیری با قالب‌های آلی

الیاف شیشه در اندازه‌های مختلفی بدست می‌آید. در مورد عوامل سازش‌پذیری آن، الیاف شیشه، قابلیت ترکیب با بسیاری از رزین‌های مصنوعی و حتی قابلیت ترکیب با قالب‌های معدنی خاصی مثل سیمان را هم دارد.

  • ضد فرسایش

فایبرگلاس، فاسد یا تجزیه نمی‌شود. اصلاً تحت تأثیر اقدامات موش‌ها و حشرات قرار نمی‌گیرد.

  • ترکیب شیمیایی فایبرگلاس

وقتی در معرض آب قرار بگیرد، رطوبت را جذب نمی‌کند یا از نظر فیزیکی و شیمیایی تغییر نمی‌کند. خواص آن تحت هر شرایط مشخصی، تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.

مزیت‌های دیگر فایبرگلاس:

  1. لطیف و انعطاف پذیر
  2. قدرت انبساط بالایی دارد
  3. در برابر آتش، جانوران موذی، آب و اسید‌ها، مقاوم است
  4. عایق صدا و گرما

معایب فایبرگلاس:

  • مشکلات مربوط به رطوبت

فایبرگلاس خصوصاً در برابر رطوبت، عایق نیست. برخلاف موارد دیگر مثل عایق فوم اسپری یا مدار فوم، عایق مرطوب فایبرگلاس، تمام عایق‌سازی‌های در جهت مقاومت در برابر هوای گرم را از دست می‌دهد و تقریباً هیچ خاصیت عایق‌سازی ندارد تا اینکه خشک شود. رطوبت می‌تواند به عنوان مکان اولیه برای عایق‌های فایبرگلاس به خاطر چکه کردن از سقف یا از تراکم ساده به عایق‌سازی در فضای زیرین آسیب بزند.

  • مشکلات مربوط به کپک قارچی

وقتی در عایق فایبرگلاس، رطوبت وجود داشته باشد، رشد کپک قارچی رخ می‌دهد. در مقایسه با مواد عایق دیگر، مثل سلولز پر کننده  سبک، این مشکل در فایبرگلاس رایج‌تر است، چون سلولز اجازه ورود جریان هوای آزاد که حاوی منافذ کپک است و رطوبت را حمل می‌کند را نمی‌دهد.  هاگ‌های هوازی کپک قارچی که در رشته‌های فایبرگلاس قرار دارند، حتی وقتی که در معرض رطوبت ناشی از بهار آب در هوا یا به خاطر میعان هم باشند، رشد می‌کنند. کپک قارچی یکی از دلایل کیفیت هوای ناسالم  داخل ساختمان است و همچنین علائم حساست‌زا را در افراد تحت تأثیر قرار گرفته ایجاد می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *