واقعیت افزوده (AR) هرگز به این اندازه در دسترس نبوده و مهندسان از آن برای طراحی، ساخت و فروش بهتر محصولات استفاده میکنند. فناوری واقعیت افزوده، به دنیای واقعی عطر و طعمی مجازی میبخشد و روز به روز جذابتر میشود.
همچنین بخوانید : واقعیت مجازی و جایگاه آن در مهندسی
اگر در چند سال گذشته گوشی یا تبلتی خریدهاید، احتمالاً حسگر لایدار (Lidar) برای پشتیبانی از برنامههای AR در آن وجود دارد. ممکن است در برخی از بازیهای AR شرکت کرده باشید—مثلاً Pokémon Go که مثال کلاسیکی است—یا از AR استفاده کردهاید تا ببینید یک محصول دلخواه، مانند یک قطعه مبلمان، چگونه در اتاق نشیمن شما به نظر میرسد.
همچنین بخوانید: فناوری لایدار چیست و چگونه کار میکند؟
همانطور که AR زندگی روزمره ما را ارتقا میدهد، زندگی مهندسان و متخصصان تولید را نیز بهبود میبخشد. در اینجا یک مقدمه بر این فناوری و چگونگی استفاده آن در مهندسی آورده شده است.
واقعیت افزوده (AR) چیست؟
واقعیت افزوده نوعی محاسبات فضایی است که یک لایه گرافیکی به تصویر دنیای واقعی اضافه میکند. AR فراتر از یک نمایشگر است که اطلاعات ثابت را بر روی محیط کاربر نمایش میدهد. یکی از ویژگیهای بارز AR و به طور کلی محاسبات فضایی این است که خروجی گرافیکی به موقعیت کاربر در فضا بستگی دارد.
همچنین بخوانید : محاسبات فضایی و فایده آن برای مهندسان
به عنوان مثال، یک برنامه AR که یک مبل مجازی را در اتاق نشیمن شما قرار میدهد، به موقعیت شما در آن اتاق پاسخ میدهد. چه از طریق یک گوشی، تبلت یا نمایشگر سرتاسری (HMD) نگاه کنید، میتوانید در اطراف مبل مجازی حرکت کنید و آن را از زوایای مختلف ببینید در حالی که در جای خود ثابت مانده است.
اگر از پیشرفتهترین سختافزار AR با یک مدل سهبعدی فوقالعاده واقعی استفاده کنید، ممکن است فریب بخورید و فکر کنید که واقعاً یک مبل جدید دارید—حداقل تا زمانی که بخواهید روی آن بنشینید. برای مهندسانی که از AR استفاده میکنند، این سطح از واقعگرایی غالباً مطلوب است.
مهندسان و تولیدکنندگان چگونه از AR استفاده میکنند؟
یکی از روشهای محبوبی که مهندسان از AR استفاده میکنند، تجسم طراحیهای خود به گونهای است که در دنیای واقعی وجود دارند. به عنوان مثال، مهندسان خودرو میتوانند از یک هدست AR برای دیدن یک مدل به اندازه واقعی از آخرین وسیله نقلیه خود درست در جلوی چشمانشان استفاده کنند.
با سختافزار و نرمافزار مناسب، آنها حتی میتوانند نور و بازتابهای دنیای واقعی را بر روی مدل AR نقشهبرداری کنند—که توهم یک وسیله نقلیه فیزیکی واقعی را تقویت میکند. به این ترتیب، AR میتواند سطحی از بینش طراحی را فراهم کند که بدون پروتوتایپسازی طاقتفرسا به راحتی به دست نمیآید.
استفاده نوظهور دیگر AR به عنوان ابزاری برای راهاندازی کارخانه، نگهداری و آموزش است. برنامههای AR میتوانند اطلاعاتی درباره یک قطعه تجهیزات را بر روی آن تجهیزات نمایش دهند، مانند دستورالعملهای بصری برای نحوه کار با آن به صورت ایمن یا تعویض یک قطعه. به همین ترتیب، AR میتواند به برنامهریزی یا بهینهسازی چیدمان کارخانه کمک کند و نشان دهد که یک قطعه تجهیزات چگونه به طور فیزیکی در یک فضا جا میشود.
چه نوع سختافزاری از AR پشتیبانی میکند؟
برخلاف واقعیت مجازی، که نیاز به پوشیدن یک نمایشگر سر غیرشفاف دارد، واقعیت افزوده میتواند با دامنهای متنوع از سختافزارهای محاسباتی به دست آید. گوشیها، تبلتها، عینکهای هوشمند کمحجم و HMD ها همگی میتوانند برای AR استفاده شوند. این انعطافپذیری AR را نسبت به VR در دسترستر میکند.
اما همه سختافزارها تجربه AR یکسانی را ارائه نمیدهند. استفاده از گوشی یا تبلت برای AR ممکن است راحت باشد، اما کیفیت، ثبات فضایی و پاسخگویی مدلهای AR به خوبی یک هدست پیشرفته نخواهد بود. برای مهندسانی که امیدوارند از AR برای ارزیابی طراحیهای خود استفاده کنند، یک HMD بهترین تجربه را فراهم میکند. با این حال، برند های مختلف HMD ها نیز از نظر کیفیت و ویژگیها متفاوت هستند. علاوه بر این، برای بسیاری از کاربران، پوشیدن هدست ها در طولانیمدت راحت نیست.
در نهایت، بهترین سختافزار برای نیازهای AR شما به کاربرد، نرمافزار و بودجه شما بستگی دارد. با ظهور دستگاههای بیشتر برای پشتیبانی از واقعیت افزوده و سایر انواع محاسبات فضایی، کاربردهای مهندسی بیشتری از این فناوری جذاب به زودی در دسترس خواهد بود.